Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині здійснять обліт нових місць для пунктів пропуску

Під час засідання Комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва запланували обліт перспективних пунктів пропуску і огляд вже діючих. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

«Сьогодні ми проектуємо для себе в межах місяця дуже важливу подію – це обліт перспективних пунктів пропуску і огляд діючих, щоб максимально пришвидшити процес їх розбудови і найголовніше – наблизити початок робіт на майбутніх пунктах пропуску», - розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

За його словами, є порозуміння з цього приводу і з польської сторони, тому між жовтнем і листопадом цей обліт має відбутися.

«Для нас стратегічним є майбутній пункт пропуску «Боберка – Смольник». Розуміємо, що вже зараз рівень транспортної інфраструктури в Турківському районі дозволяє говорити про те, що ми в межах року збудуємо дорогу до Боберки, і можемо паралельно розгортати проектні роботи по вказаному пункту пропуску. Одночасно будемо допомагати нашим колегам із Закарпатської області з пунктом пропуску «Лубня – Волосате» та Волинської – «Адамчуки – Збереже», - поінформував очільник облради.

Як зауважив Олександр Ганущин, процес розбудови пунктів пропуску є дуже непростим і тривалим у часі. «Приміром, ситуація по «Нижанковичі – Мальховіце» від ноти триває з 2012 року. Зараз у нас стільки часу немає. Я би дуже хотів, щоб ми вклалися у 2-3 роки по будь-якому з нових пунктів пропуску», - підсумував голова Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ