Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині зріє черговий приватизаційний скандал – після аптек і редакцій газет на черзі друкарні

Питання приватизації чотирьох друкарень, які планується винести на затвердження сесії наступної облради, не було узгоджене з комісією з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради. Про це „Гал-info” повідомив депутат ЛОР, член постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму ЛОР Олег Немчінов.
„На останній президії обласної ради було винесено чотири питання про приватизацію трьох обласних друкарень і однієї друкарні у Львові, – сказав Немчінов. – Нас зацікавило, яким чином це питання не було узгоджене з нашою профільною комісією”.
За словами Немчінова, мова йде про приватизацію приміщення Старосамбірської, Перемишлянської та Миколаївської друкарень, а також Львівської обласної друкарні. За словами депутата, їхня комісія замість звичайної приватизації має свої варіанти щодо використання приміщень. „Наприклад, друкарню у Старосамбірському районі, яка знаходиться у центрі міста, ми пропонуємо поміняти на базу в Карпатах, яка була передана у підпорядкування райраді минулою каденцією облради, – вважає Немчінов. – На базі цієї бази можна організувати молодіжний центр”.
Щодо Миколаївської друкарні у комісії є варіант відкриття на її базі лікувального закладу. „Проте найпарадоксальніша ситуація склалася навколо приватизації Львівської обласної друкарні, яка знаходиться на вулиці Пекарській, – каже Немчінов. – Це приміщення у центрі міста. Хоча я не є експертом нерухомості, можу припустити що кв. метр площі такого приміщення вартує не менше 3 000 доларів США”.
За словами Немчінова, на засідання комісії вони зібрали директорів усіх друкарень. При цьому директор Львівської обласної друкарні повідомив, що взагалі не знав про те, що питання приватизації підконтрольного підприємства буде винесено на розгляд облради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ