Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщину прибула делегація польських хлібопекарів

На Львівщину прибула делегація польських хлібопекарів, - прес-служба ПрАТ «Компанія Ензим».

На Львівщині перебуває делегація представників хлібопекарської галузі з Польщі. Приїхали вони у рамках спільного проекту обміну досвідом ПрАТ «Компанії Ензим» та дистриб’ютора львівських дріжджів компанії «Польмаркус». Сьогодні польські пекарі побували на декількох підприємствах: відвідали виробництво дріжджів «Компанії Ензим», кондитерський цех «Галицької здоби» та завод хлібобулочних напівфабрикатів «Концерну Хлібпром». 

«Ми дистриб’ютори продукції «Компанії Ензим» вже три роки. Перший раз привезли з собою групу клієнтів, які дуже хотіли побачити українські пекарні. Сюди приїхали 14 представників цукерень та пекарень з півдня Польщі, зокрема з Кракова та Вроцлава. Більшість приїхали сюди вперше. Нас насамперед цікавлять хлібопекарські та кондитерські вироби, їхня ціна, якість та обладнання», – розповів директор з розвитку, член правління компанії «Польмаркус» Томаш Стшеляк.

Напередодні гостей ознайомили з містом, а сьогодні вони «проінспектували» хлібопекарські підприємства. «До нас приїхали професіонали своєї справи. Їх цікавить, як працюють пекарі в інших країнах, які технології використовують, яке обладнання, який асортимент продукції. Сьогодні наших колег зацікавило навіть пакувальне обладнання. Можливо запозичать щось у нас і для своїх підприємств», – зазначила керівник Інноваційного центру хлібопечення «Хлібний дім» Лариса Шишак. 

На Львівщину приїхали представники тих польських підприємств, які вже давно працюють на дріжджах зі Львова. «Наше підприємство використовує лише дріжджі «Компанії Ензим», з ними дуже добре працюємо. Хліб на львівських дріжджах гарно росте. Наші працівники дуже задоволені цією продукцією. Ми пробували працювати і на польських дріжджах, однак вони не розчинялись, і хліб погано виростав», – розповів Адам Скодек, власник пекарні (Польща). 

Зокрема сьогодні польська делегація відвідала кондитерський цех у Страдчі, де продегустували львівські солодощі. «Ми працюємо з різними видами тіста: пісочне, бісквітне, листково-дріжджове. Зараз у нас виробляють понад півсотні найменувань продукції, – розповідає технолог «Галицької здоби» Галина Скамбара. –  Нашим польським колегам ми показали кондитерський цех поетапно. Спершу виробничий відділ, де готують сировину, замішують тісто. Вони побачили процес формування круасанів з листкового тіста, випікання пісочного печива, а ще пакувальне відділення. Також ознайомили їх і з новим для нас напрямком роботи – глазурованими виробами». 

Вже наступного тижня приїде на Львівщину друга група польських пекарів. За словами організаторів, програма буде подібна. «Такі заходи обміну досвідом між українськими та європейськими пекарями  «Компанія Ензим» організовує вже впродовж декількох років. Започаткували цю програму за ініціативи нашого нідерландського дистриб’ютора. Тепер до неї  долучились і поляки. Також і наші українські пекарі вже декілька років їздять за кордон», – резюмувала керівник Інноваційного центру хлібопечення «Хлібний дім» Лариса Шишак.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ