Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщини триває «полювання» на браконьєрів

Інспекторами Державної екологічної інспекції в Львівській області проведено рейд-перевірку по боротьбі з браконьєрством на території мисливських угідь області. Складено протоколи на порушників правил використання об’єктів тваринного світу, що полювали на хутрових звірів та на пернату дичину з собаками без відповідних документів з допуском до полювання на території мисливських угідь Городоцької райорганізації УТМР поблизу с. Дроздовичі, а також в межах водно-болотних мисливських угідь ЛОО ФСГ «Динамо» біля с. Затока Яворівського району. На території Дрогобицької райорганізації УТМР виявлено особу, що перебувала у польових мисливських угіддях з мисливською рушницею без дозволу на право носіння зброї та з собакою без паспорта з допуском до полювання.

Нагадаємо: є чіткі правила, яких мисливець повинен дотримуватися, перебуваючи на території мисливських угідь. Це обов’язкова наявність посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини, відстрільної картки, дозволу на право носіння зброї, при полюванні з собакою – паспорт мисливської собаки з допуском до полювання. Якщо ж хоча б одного з документів нема, то такий мисливець - вже браконьєр

Відповідно до ч. 1 ст. 85 КУпАП, порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу,в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання), яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ