Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщини закатували 77-річного чоловіка

На Жовківщині правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які до смерті закатували 77-річного дідуся. Про це повідомив сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

У одному із сіл Жовківського району жив старенький дідусь. Він вже багато років вів господарство сам, а родичі і діти лише навідувались до нього. Старого добре знали у селі. Він був вправним у муровані пічок і був у пошані.

На початку липня сусіди повідомили родичів діда, що вже декілька днів не бачили його. Разом вони звернулись у райвідділ. До будинку старенького виїхала слідчо-оперативна група. Двері будинку ніхто не відчиняв, тому довелося вибити їх.

На підлозі нерухомо лежав старенький чоловік. Правоохоронці одразу побачили, що його вбили. На тілі та голові було чимало ран. Судово-медична експертиза встановила, що тяжкі тілесні ушкодження, нанесені дідусеві, і спричинили смерть.

Після огляду оселі з’ясувалося, що будинок пограбували. Родичі не дорахувались майже 18- ти тисяч гривень, золотої обручки, шкіряної куртки, плаща. А також із подвір’я «поїхав» мопед «АЛЬФА» вартістю 3500 гривень.

Майже місяць часу слідчі шукали винуватців злочину. Вони обнишпорили кожен закуток, опитали усіх сусідів і місцевих мешканців. Нитка за ниточкою визбирували докази, поки вийшли на слід злочинців.

«Місцеві мешканці розповідали кого бачили останнім часом біля будинку, хто приходив, коли йшов. Згадали також про молоду жінку, яка тривалий час мешкала неподалік, а потім виїхала. У день, коли зник дід, її також бачили, вона приїхала у село на таксі. Так ми вийшли на слід злочинців», - розповідає Дмитро Разумовський, перший заступник начальника Жовківського РВ.

Того дня 25-річна жінка і 39-річний чоловік вирішили пограбувати старого . Вони добре знали, що гроші у нього є, адже він мурує печі. Прийшовши до будинку старенького, його жорстоко побили, забрали награбоване, зачинили двері на ключ і залишили помирати.

Затримані у скоєному зізналися. Проти обох порушили кримінальні справи.

Вже порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство), а також за ч. 4 ст. 187 КК України (Розбій спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

«За скоєння цього злочину їх можуть засудити довічно»,- каже Дмитро Разумовський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ