Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівській митниці масові звільнення

За результатами сьогоднішньої закритої колегії в Державній митній службі України (ДМСУ), на Львівській митниці відбулися масові ротації. Про це повідомило джерело в Держмитниці.

"Керівництво ДМСУ висловило категоричне незадоволення роботою Львівської митниці в контексті боротьби з корупцією. Внаслідок цього звільнено більшість керівників пунктів пропуску в зоні діяльності митниці, а також старші змін на цих пропускних пунктах. Обертатися 86% посадових осіб митних постів "Краковець", "Мостиська", "Рава-Руська", "Сокаль", "Броди", "Новояворівськ", "Дрогобич", "Стрий", "Львів-аеропорт".

«Безпрецедентним в історії ДМСУ є той факт, що для заміщення вакантних посад в пункт пропуску "Краковець" розподілено 25 випускників Академії Держмитслужби. Очікується, що це дозволить перервати сформовані корупційні та кумівські зв'язки», - сказало джерело.

Також, за даними джерела, за 6 місяців цього року за неналежне виконання службових обов'язків посадовим особам застосовано 1 тисяча 33 дисциплінарних стягнення, з них: зауважень - 542, доган - 451, попереджень про неповну службову відповідність - 40.

Звільнено 1249 осіб. Проведено 69 службових розслідувань і 657 перевірок. За результатами таких розслідувань та перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 380 посадових осіб (найбільше на Львівській, Ягодинській, Ізмаїльській, Виноградівській, Рівненській, Херсонській та Київській регіональних митницях, а також на Чернігівській та Чернівецькій обласних).

"Присутнім на колегії демонстрували відео, на якому зафіксовані порушення трудової дисципліни і протиправні дії посадових осіб деяких митниць. Зокрема, це Бориспільська, Дністровська, Виноградівська, Ізмаїльська митниці. Втім, наш голова Ігор Калетник залишився незадоволений якістю службових перевірок можливих корупційних діянь, оскільки вважає їх в більшості поверхневими. На його думку, кількість притягнутих до відповідальності митників дуже невелика і вона жодним чином не співвідноситься з дійсним станом речей", - сказало джерело, передає РБК-України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ