Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівській митниці почали затримувати іPhone 7

За добу працівники Львівської митниці ДФС затримали чотири контрабандні iPhone 7, повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Учора, 27 вересня, громадянин  України, повертаючись зі Сполучених Штатів Америки рейсом «Стамбул-Львів» через митний пост  „Львів-аеропорт”, обрав  смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Під час візуального огляду багажу виникла підозра про наявність товарів, що підлягають митному оформленню та переміщення яких через митний кордон обмежене. Тож його багаж скерували на     додатковий огляд, де  серед особистих речей було виявлено три мобільні телефони іPhone 7. Згідно  зі ст. 378 МКУ та Постановою Кабінету Міністрів України № 436 від 21.05.2012 року  такий товар обмежений до ввезення громадянами на митну територію України.          

Ще один випадок незаконного переміщення  іPhone 7 митники зафіксували під час митного оформлення поштового відправлення зі США на адресу приватної особи в Ужгороді. Новий у комплекті з аксесуарами у заводській упаковці I-Phone 7 митники знайшли посеред кави та косметики. Згідно з митної декларацією відправник заявив, що пересилає косметику та  іграшки.

Оскільки громадяни порушили  вимоги ст.471 та 472 Митного кодексу України, щодо них складено протоколи про порушення митних правил, телефони вилучено, справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Як відомо, напередодні працівники Львівської митниці у пункті пропуску «Шегині» вилучили 13 прихованих від митного контролю іPhone 7.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ