Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На львівському ярмарку спорту святкуватимуть сторіччя водного поло

Святкування 100-річчя водного поло розпочнеться з участі Федерації водного поло Львівщини у цьогорічному Ярмарку спорту, який пройде 26-28 вересня у Львові, повідомили у федерації.

На міському ярмарку спорту олімпійський вид спорту представлятимуть добре відомі та заслужені представники ватерполо:  Микола Смірнов, голова Федерації водного поло Львівщини, неодноразовий чемпіон Європи та Світу, володар Кубку світу, бронзовий призер Олімпійських ігор у Сеулі; Ігор Зінкевич - заслужений тренер України, Вадим Скуратов - чемпіон Європи та Світу серед юніорів, майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України.

«Цього року Федерація вперше братиме участь у Міському ярмарку спорту. Для нашого виду спорту це своєрідний прорив, тим паче, що таким чином ми розпочинаємо серію заходів присвячених 100-річчю Водного поло на Львівщині, яке плануємо  відзначити в середині липня наступного року», - зазначив Олександр Свіщов, віце-президент Федерації водного поло України, президент ВК «Динамо».

Наприкінці липня відбудеться грандіозне святкування одночасно трьох значних подій у світі українського спорту: святкування 100-ччя Водного поло, шістдесятип'ятирічний ювілей спортивного клубу «Динамо», а, також, проведення у Львові фіналу Кубка України з водного поло.

Спеціально до столітнього ювілею планується видати книгу «Століття Водного поло», відзняти документальний телефільм про історію, сьогодення та видатних особистостей ватерполо. Особливо цікавим стане погашення ювілейної марки та випуск ювілейної монети «100 років Водному Поло», а також започаткування спеціальної Премії, яка вручатиметься тим, хто зробив найбільший внесок у розвиток водного поло чи відзначився протягом року.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ