Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

На медикаменти у Львівській обласній лікарні витрачають 700 тис грн

На медикаменти у Львівській обласній клінічній лікарні витрачають 700 тис грн. за рік. Про це сьогодні, 27 лютого, на прес-конференції заявив голова постійної комісії ЛОР з питань охорони здоров’я та материнства, головний лікар цієї лікарні Михайло Гичка.

«Оскільки із валового внутрішнього продукту у нас в Україні на охорону здоров’я не виділяються стільки коштів, як у європейських країнах (хоча би 5% від ВВП), то звідси всі проблеми. У нас на медицину витрачають приблизно приблизно 3% від ВВП, а це є дуже мало", - сказав Михайло Гичка.

За його словами, 28 лютого - це День орфанних захворювань в Україні, а це є ті хворі, які потребують  постійного медикаментозного забезпечення. Вони мають хронічну ниркову недостатність. Ці пацієнти ходять на процедуру штучної нирки, і одна така процедура коштує приблизно 1, 5 тис. грн», - сказав Михайло Гичка.

Він зазначив, що на обліку у Львівській обласній клінічній лікарні нині перебуває приблизно 360 пацієнтів, які тричі на тиждень приходять на процедуру штучної нирки.

«Якщо брати по коштах, які нам виділяють у Львівській області на охорону здоров’я, то це ніби велика сума - 2  млрд 700 тис. грн, але ці гроші здебільшого йдуть на оплату праці лікарів та інших медпрацівників.

Також велика сума коштів йде на лікування в кардіохірургії, адже один клапан для хворого коштує від 10 до 20 тис. грн.

Крім того, у нас лежать вагітні з екстрагенітальною патологією, патологією вагітності, і їм також потрібні ліки. А окрім того, вони ще потребують повноцінного харчування.

На харчування  в Львівській обласній лікарні влада виділяє  в рік приблизно 3, 5 млн грн на 1 100 хворих. Це також ж дуже мало. Якби нам збільшили б ці витрати хоча б до 8 мільйонів, то наші пацієнти, які лежать в обласній клінічній лікарні,  мали би, я надіюсь, повноцінне харчування», – сказав Михайло Гичка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ