Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На місцевих виборах є негативні речі: популізм, підкуп і рідше адмінресурс, - Черненко

Місцеві вибори, які відбудуться цього року не схожі на жодні попередні, адже кампанія дуже коротка і швидка. Ці вибори можна ще називають прелюдією до майбутніх парламентських виборів. Про це сьогодні, 17 жовтня, під час публічної розмови у Львові розповів екс-голова Комітету виборців України, народний депутат Олександр Черненко.
Фото з tyzhden.ua.

За його словами, характерною рисою є те, що політичні партії на цих місцевих виборах говорять про тарифи, контрактну армію, люстрацію, але не говорять про місцеву проблематику.

«Ці питання не вирішуються в місцевих радах, але це компонент технології. Політики говорять про те, що турбує людей зараз», - сказав він.

Також ще однією рисою цієї кампанії, за його словами є те, що кандидат, який працює на окрузі може не потрапити в раду, якщо його політична сила не подолає 5% бар’єр.

«Це потрібно пояснювати людям, адже може бути не розуміння цього процесу. Коли ми говоримо про технології, то негативні речі присутні у цій кампанії. Це популізм, підкуп виборців і в третю чергу можна говорити про адмінресурс. Приклад застосування адмінресурсу ми бачили на попередніх місцевих виборах 2010 року, коли губернатори, мери, прокуратура, міліція – усі працювали централізовано на одну політичну силу», - сказав Олександр Черненко.

Він також додав, що на виборах міського голови Львова відчувається конкуренція і він називає це хорошою ознакою.

«Коли немає конкуренції – це вже Радянський Союз», - сказав Олександр Черненко.

Він наголосив, що сьогодні дуже важливо, щоб процес оновлення парламенту супроводжувався процесом оновлення місцевої влади.

«Місцева влада отримує більше повноважень і ресурсів, але разом із тим отримує і більше відповідальності. Місцева влада більше не зможе кивати на Київ, коли у них запитають про погані дороги. Виборцям треба буде пояснити, що тепер місцева влада повинна вирішувати проблеми, адже у них усі ресурси і відповідальність за них», - наголосив Олександр Черненко.

Він зауважив, що саме про відповідальність сьогодні повинні пам’ятати усі кандидати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ