Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На місці гудронних озер збудуть сміттєпереробний завод

Чиновники Львівської міської ради підтримали петицію про будівництво сміттєпереробного заводу у с. Грибовичі Жовківського району Львівської області. Сміттєпереробний завод планується розмістити на місці гудронових озер. Відповідна петиція станом на 21 квітня 17:30 набрала 1142 підписів.

"Департаментом житлового господарства та інфраструктури спільно з постійною комісією інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики розглянуто електронну петицію «Будівництво сміттєпереробного заводу у с.Грибовичі, Львівської області». 

За результатами розгляду петиції вважаємо дане питання надзвичайно актуальним для м.Львова та повністю його підтримуємо. Крім цього, будівництво сміттєпереробного комплексу також передбачено заходами Програми поводження з твердими побутовими відходами у м.Львові на 2014-2018 роки, затвердженої ухвалою сесії Львівської міської ради від 18.12.2014 №4132. 

Однак до питання будівництва сміттєпереробного заводу необхідно підходити комплексно. Споруджувати сміттєпереробний завод поблизу існуючого полігону є недоцільним, оскільки полігон вичерпав свій ресурс і підлягає поетапному закриттю та рекультивації. Тобто, необхідно здійснювати будівництво сміттєпереробного комплексу та нового сучасного полігону ТПВ. 

Основною проблемою в даному питанні є відсутність земельної ділянки не для заводу, а для спорудження нового сучасного полігону, біля якого і повинен розташовуватись сміттєпереробний завод. Для будівництва нового полігону необхідна земельна ділянка площею не менше 20га, що дасть змогу його експлуатації на термін 20 років. 

З'явилась відповідь на петицію щодо штрафів за викинуте сміття

Очевидно, що в межах міста Львова така земельна ділянка відсутня, тому здійснюється її пошук на території області. Слід також зазначити, що новий полігон повинен розташовуватись в межах 30-40 км від міста, оскільки перевезення на більшу відстань є нерентабельним та спричинить зростання тарифів. 
Департаментом житлового господарства та інфраструктури постійно проводилась відповідна робота з пошуку необхідної земельної ділянки на території області (Пустомитівський, Жовківський, Яворівський, Миколаївський, Камянко-Бузький та Городоцький райони), однак позитивний результат на даний час відсутній. 

Рух приватного транспорту через площу Святого Юра погодили

На даний час, відповідно до вищезазначених умов, найбільш раціональним місцем розміщення нового полігону та сміттєпереробного заводу є ділянка у с. Грибовичі, де зараз знаходяться гудронові озера. Гудронові озера належать "Львівському дослідному нафтомаслозаводу", що перебуває у процесі банкрутства. Тому зараз проводяться переговори з громадою с. Грибовичі, опрацьовується питання нейтралізації та переміщення гудронів. Сміттєпереробний завод планується розмістити на місці гудронових озер", - зазначено у відповіді.

Станом на сьогодні вже на 7 петицій дали відповідь, ще 5 перебувають на розгляді у чиновників. Загалом же львів'яни зареєстрували 448 петицій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ