Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На наступному пленарному тижні Верховна Рада ухвалить рішення щодо оцінки діяльності міністрів Тарасюка та Гриценка

На наступному пленарному тижні Верховна Рада ухвалить рішення щодо оцінки діяльності міністра закордонних справ Бориса Тарасюка та міністра оборони Анатолія Гриценка. Таке рішення підтримали 246 депутатів.

За словами віце-спікера Адама Мартинюка, на пленарному тижні, який триватиме з 28 листопада по 1 грудня, профільні комітети мають подати постанови з відповідними висновками про діяльність Тарасюка і Гриценка.
"А ми будемо ухвалювати постанову з тими висновками, які там будуть", - сказав він. Водночас член партії регіонів Тарас Чорновіл у кулуарах парламенту сказав, що питання відставки Тарасюка – це лише питання часу.
"Щодо Тарасюка концептуальне нерозуміння дипломатичної служби і нерозуміння інтересів держави ставить питання про його відставку. Тепер це лише проблема часу", - сказав Чорновіл. Він зазначив, що механізми відставки прописані і в Конституції, і в регламенті Верховної Ради."Парламент призначає цих міністрів за поданням Президента, але звільняє без жодних подань", - сказав він.
Щодо міністра оборони Анатолія Гриценка, то, за словами Чорновола, парламент доручить Генпрокуратурі продовжувати розслідування, "щоб були перевірені факти на предмет його причетності до корупції у Міністерстві оборони".
"Ми вважаємо, що, враховуючи позитивні тенденції розвитку Міністерства оборони, він (Гриценко) залишиться на своїй посаді", - сказав він, додавши, що більшість депутатів схиляються повірити Гриценку в тому, що він не причетний до корупційних діянь. Передає інформаційний портал «Депутат».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ