Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На облаштування своє резиденції «Межигір’я» Віктор Янукович витратив мільйони державних коштів – Луценко

"Перед тим, як стати Президентом, Віктору Януковичу треба побороти корупцію у самого себе», - заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко 24 листопада на прес-конференції в Кривому Розі, коментуючи обіцянку В.Януковича після перемоги на президентських виборах перемогти корупцію в Україні, – повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

 

Ю.Луценко повідомив, що кандидат у президенти України, лідер Партії регіонів Віктор Якович  використав мільйони гривень з державного бюджету на облаштування резиденції «Межигір’я».

 

«Доповідаю вам, що будівництво дамби і розчищення затоки Київського водосховища здійснювало одне з ТОВ у 2007 році, й вартість робіт, згідно з договором, склала 2 млн. 897 тис. грн. Тобто, за державний кошт Янукович підчистив свій майбутній маєток на 62% від виділених на всю Україну коштів для подібних робіт», - повідомив Ю.Луценко.

 

При цьому Ю.Луценко зазначив, що не згадуватиме «про 140 га землі і маленький будиночок в декілька тисяч квадратних метрів», в якому мешкає В.Янукович.

 

Міністр додав, що на території урочища Межигір’я у 2007 році за державні кошти у сумі 2 млн. 300 тис. грн. відремонтували автомобільні дороги.

 

«Це нібито дрібниці, бо потім виявилося, що ці дороги замаленькі, й ще на 8,5 км збудували спеціальну дорогу прямо до ганку будинку Віктора Федоровича на 25 млн. державних гривень», -  пояснив Ю.Луценко.

 

Сьогодні ця дорога перебуває на балансі «Укравтодору», який щорічно платить 250-300 тис. грн. за її експлуатацію. «А Віктор Федорович їздить», - додав Ю.Луценко.

 

Міністр також підкреслив, що газ, «який опалює безцінне тіло кандидата в Президенти Януковича, який збирається боротися з  корупцією, оформляться як газ для  промислових потреб, бо це дешевше. І відповідне товариство з обмеженою відповідальністю, яке проводить оплату за цей газ, платить по 2 мільйона 512 тисяч гривень. Дуже цікавий борець з корупцією, як на мене, хоча б у цьому маленькому, дрібному питанні».

 

«Тому… коли мене запрошував на Донецькому стадіоні сісти в центральну ложу, де останнім часом зустрічаються два великих вожді – вождь нації і вождь опозиції, я сказав, що я там присяду після того, як вони сядуть в зовсім іншому місці. І думаю, що боротьба з корупцією є національний пріоритет і, чесно кажучи, впевнений, що це є ключове питання цих виборів», - резюмував Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ