Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На одну вакансію у Жидачівському районі претендує 81 особа

Як свідчать статистичні дані, упродовж січня-липня поточного року соціальними послугами центрів зайнятості області з метою працевлаштування скористалася 61,0 тис. осіб, у тому числі 38,1 тис. безробітних, тоді як торік тих, хто офіційно набув статус безробітного, на Львівщині налічувалося на 8,3 тис. більше.Повідомив відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

База задекларованих вільних робочих місць і вакантних посад за сім місяців поточного року, порівняно з аналогічним періодом 2016 року, збільшилася на 11,0 тисяч одиниць і становила 42,3 тис. вакансій.

– Станом на 01.08.2017 року в області офіційно шукали роботу 15 тис. безробітних (торік – 18,8 тис.), а незаповненими залишалися 5,6 тис. робочих місць (торік на початку серпня було вдвічі менше – 2,5 тис. вакансій). Найпростіше знайти роботу робітникам, для котрих зафіксовано майже 4,0 тис. пропозицій працевлаштування, 1,1 тис. вільних місць праці було для службовців, ще 0,5 тис. – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки, ‑– повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

У розрізі професійних груп найбільший попит на робочу силу на кінець липня спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин (30,2% від загальної кількості актуальних вакансій), тобто операторів автоматичних і напіватоматичних ліній верстатів і установок, токарів, дорожніх робітників, операторів заправних станцій, комплектувальників, операторів верстатів з програмним керуванням та ін. Понад чверть вакансій зареєстровано для кваліфікованих робітників з інструментом (швачок, монтерів кабельного виробництва, слюсарів-ремонтників, електромонтерів, слюсарів з ремонту автомобілів, електрогазозварників, пекарів, водіїв автотранспортних засобів тощо).

На одну вакансію в середньому на Львівщині претендувало 3 безробітні. Найбільша конкуренція у Жидачівському (81 особа), Турківському (34), Старосамбірському (27), районах та у місті Новий Розділ (12 осіб).

Упродовж січня-липня ц. р. служба зайнятості допомогла знайти роботу 31,9 тис. жителів Львівщини, з них майже дві третіх працевлаштовано до набуття статусу безробітного. До оплачуваних громадських робіт залучено 4,2 тис. осіб, професійним навчанням охоплено 6,8 тис. безробітних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ