Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На основі коаліційної угоди буде сформована програма дій уряду, - Гройсман

Остаточний текст Коаліційної угоди з`явиться до першого засідання новообраної Верховної Ради. Про це повідомив один з лідерів партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Гройсман після першої організаційної зустрічі однойменної майбутньої парламентської фракції. За його словами, розпочався робочий процес доопрацювання проекту цього документу, до якого долучаться і учасники майбутньої фракції, і політичні партнери Блоку по коаліції. Повідомила прес-служба Гройсмана.

«Вчора відбулась зустріч за участю Президента України, де було узгоджено, що «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт» і «Самопоміч» сформують сьогодні спільну тристоронню групу, і ми розпочнемо технічні консультації щодо нашої спільної роботи і в тому числі, формування Коаліційної угоди. Найголовніше для нас – це якість. Коаліційна угода – це дуже чіткий план дій: що ми робимо в листопаді, грудні, січні, і на базі цього документу буде сформована програма дій Уряду на один рік», - зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, для партії «Блок Петра Порошенка» принциповим є забезпечення швидких змін в країні, а також те, хто запроваджуватиме ці зміни.

«Ми плануємо, що до кінця цього року буде прийнятий серйозний пакет законів з децентралізації, антикорупційний пакет, низка законів, які дозволять, в тому числі, зняти депутатську недоторканість. Тому в основі коаліційної угоди лежать принципи «Стратегія- 2020», а ви знаєте, що мета стратегії – вступ України до Європейського Союзу, і ціль полягає в тому, щоб рівень життя українців відповідав критеріям вступу до Євросоюзу», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що партія не підтримує квотного принципу формування уряду – адже попередній уряд, сформований за таким принципом, показав свою неефективність.

«Ми пропонуємо на посаду прем'єр-міністра, який має запропонувати формування уряду. Відповідно до цього єдиний критерій – це здатність і зобов'язання, в тому числі, публічні, на виконання завдань того чи іншого профільного міністра, тому що ми не можемо витратити ще півроку або рік для того, щоб всі обіймали свої посади і ніхто не відповідав за результат. Так бути не може», - підкреслив Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ