Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Пагорбі Слави у Львові посадили дерева у землю 13 міст-героїв України та Росії

Архієпископ Львівський і Галицький Августин, перший заступник Командувача військами Західного оперативного командування Збройних Сил України генерал-майор Юрій Борискін та галицькі скаути посадили на Пагорбі Слави у Львові дерева, в основу яких була покладена земля з усіх 13 міст-героїв Великої Вітчизняної війни. Повідомили у штаб-квартирі Федерації скаутів «Галицька Русь». Акція відбулася 28 квітня.

Також у заході взяли участь начальник Управління внутрішньої політики Львівської ОДА Ігор Ожиївський, голова Львівської міської ради ветеранів, генерал-майор у відставці Олександр Грубий, заступник Голови обласної ради ветеранів Раїса Чайка. 

 

Земля з меморіальних комплексів Брестської фортеці, Києва, Мінська, Одеси, Санкт-Петербургу (Ленінграду), Смоленська, Керчі, Севастополя, Тули, Мурманська, Москви, Волгограду та Новоросійська була доправлена восени минулого року учасниками Міжнародного молодіжного патріотичного форуму, який відбувся у Львові та Ужгороді з нагоди 65-річчя звільнення України від фашистських загарбників.

 

Тоді в заході взяли участь представники скаутських, козацьких та патріотичних організацій України, Росії та Білорусі. Форум проводився за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Відтоді капсули з землею зберігалися у свято-Георгіївській церкві у Львові.

 

Цією неполітичною акцією завершилася цьогорічна толока, яку традиційно організовує Федерація Скаутів «Галицька Русь» спільно з Дирекцією ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар». Керівник музею, заслужений діяч мистецтв України Ігор Гавришкевич також взяв участь в толоці та зазначив, що допомога молоді є дуже важливою, адже співробітникам музею важко самостійно впорядкувати таку велику територію.

 

Архієпископ Августин звернувся з пастирським словом до молоді: «Коли я сьогодні дивився, як завзято ви працювали, згадав своє дитинство, коли сліди війни ще було видно усюди: нас, дітей, оточували люди, покалічені війною, зруйновані будинки заростали чагарниками, а це означало, що у домівку повертатися нікому. Біль війни ще був живим.

 

В той час люди були милосерднішими один до одного, бо кожного спіткав біль втрати близьких. Тому сьогоднішня ваша участь у цій толоці є дуже важливою для вашого ж майбутнього, бо люди, які не пам`ятають своєї історії і не вшановують подвиг своїх дідів, не зможуть забезпечити гідне майбутнє своїм дітям. То ж я сьогодні прийшов сюди поблагословити вас і разом потрудитися».

 

Цьогорічна толока була досить чисельною: з самого ранку на меморіали почали приходити прості львів'яни, після завершення навчання до роботи долучилися молоді волонтери - понад сто школярів та студентів. Підтримали цьогорічну толоку і представники політичних сил - синіми фартушками виділялися активісти Партії регіонів, було також близько двох десятків представників КПУ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ