Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На площі Ринок відбудеться Всеукраїнська акція «Гепатит С: гра на виживання»

Сьогодні, 5 квітня, біля будівлі Львівської міської ради (площа Ринок, 1) відбудеться Всеукраїнська акція «Гепатит С: гра на виживання» з метою профілактики вірусного гепатиту С, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Акція розпочнеться  об 11.00 із прес-брифінгу, і впродовж дня працюватиме мобільна амбулаторія, де всі охочі зможуть отримати спеціальні бланки для обстеження та фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС.

Прес-брифінг відбудеться об 11.00 год. Також в акції візьмуть участь представники неурядових організацій і представники органів влади, які зможуть відповісти на запитання, пов’язані з чинними програми, що стосуються вірусних гепатитів на державному і місцевому рівнях, а також – можливостями перегляду бюджету і виділення додаткових коштів на придбання курсів лікування.

Акцію «Гепатит С: гра на виживання» проводять, аби пояснити нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Бо, як зазначають організатори, лише 10% хворих, які потребують негайного лікування, можуть отримати його за державні кошти (станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом «Хронічний вірусний гепатит «С» перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих).

Організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ «САЛЮС», Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою  донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ