Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На початку березня у Львові стартує музичний проект „Відкриття сезону „Leopolis”

На початку березня 2007 року у Львові стартує музичний проект „Відкриття сезону „Leopolis”, який створений зусиллями самого оркестру „Leopolis”, управлінням культури Львівської міської ради та мистецьким об’єднанням „Дзиґа” – про це сьогодні під час прес-конференції повідомив мистецький керівник муніципального камерного оркестру „Leopolis” Ярослав Мигаль.
 Так, 2 березня у Львівській обласній філармонії муніципальний оркестр „Leopolis” гратиме „Музику Голлівуду” під керівництвом Петера Маркса. Камерно-симфонічний оркестр „Leopolis” – знаний львівський колектив, який за 10 років свого існування відмінною якістю та різноманітністю програм, неабияким міжнародним досвідом співпраці, професійними контактами та мобільністю здобув ім’я одного з найкращих в Україні. „Leopolis” працює із такими відомими маестро, як Жан-П’єр Лорес, Рудольф Ферзем, Войтек Мрозек та іншими. Оркестр з концертними програмами виступає на провідних європейських та світових сценах в Австрії, Німеччині, Бельгії, Польщі, Франції та інших.
Петер Маркс народився 1936 року у Мюнхені, здобув освіту у консерваторіях Берліна та Мюнхена, навчався у відомих композиторів Пепінка та Бляхера. Диригував симфонічними оркестрами міст Штутгард, Пассау, Ройтлінген та інших, і з 1975 року музичний директор міста Бібербах.
3 березня у галереї МО „Дзиґа” відбудеться видиво Владка Кауфмана „Карпаторозділ” (живопис, інсталяції).
„Карпаторозділ” – відстань між деревом і біг-бордом, насіниною і цим шматком паперу, це шрами лісосмуг і нариви міст – це коріння, яке пробиває асфальт і лінії електропередач, що нарізають клапті гір, це трава, якою заростають реактори. Проте це видиво, яке неможливо збагнути фрагментарно, хіба відчути настрій сприймаючи єдність інсталяцій з перфоменсами, живописом і музикою, уламків природи та паростків побутових відходів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ