Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На початку грудня Львів укладе угоду з «Гірхімпромом» щодо проекту рекультивації Грибовицькго сміттєзвалища

У перших числах грудня буде укладена угода з переможцем конкурсу ПАТ «Гірхімпром», що почне підготовку проекту рекультивації Грибовицькго сміттєзвалища. Про це сьогодні, 30 листопада, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, під час брифінгу.

За його словами, залишається відкритим основне питання – нова територія для обласного полігону. «Вже кілька таких об’єктів оглянули, там наразі фахівці працюють», – додав він.

«На сьогодні ведуться консультації. Визначатимуть територію, це має бути великий полігон, приблизно на 50% відходів зі всієї області. Аби забезпечити максимальне сортування сміття і давати на вторинну переробку», – наголосив мер.

Згодом прес-служба міської ради із посиланням на департамент житлового господарства та інфраструктури,  повідомила, що до 9 грудня буде укладена угода з переможцем тендеру на виготовлення проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища - з львівським інститутом ВАТ «Гірхімпром». Проектна документація, відповідно до договору, має бути представлена департаменту житлового господарства у вересні 2012 року.

Також  у січні наступного року Львів має отримати від Міжнародної фінансової корпорації кінцевий звіт щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами, пошуку та проектування нового полігону і оцінки інвестиційних пропозицій щодо вирішення проблеми сміттєзвалища у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ