Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Полтавська поліція спіймала депутата сільради на "земельних махінаціях"

1/3
Поліція в Полтавській області викрила незаконні оборудки з землею - 150 тисяч гривень вимагав депутат сільської ради одного з сіл області за виділення землі під будівництво, - повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники обласного управління захисту економіки встановили, що депутат сільської ради, який являється членом земельної комісії вимагає 150 тисяч гривень неправомірної вигоди від підприємця за виділення земельної ділянки площею понад 3 га у власність для будівництва котеджного містечка.

Хабарника затримано під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 100 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що з 100 тисяч гривень частину повинен був отримати голова сільської ради та депутати, які голосували на сесії за виділення землі підприємцю.

Наразі проводяться обшуки та слідчі дії щодо встановлення та притягання до відповідальності осіб причетних до злочинної схеми вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо затримання службовця в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ