Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На посади в органах юстиції Львівщини вже подано понад 100 заяв. Завтра останній день прийому документів

Завтра, 23 жовтня, останній день прийому документів на посади в органах юстиції Львівщини. Станом на вчора, 21 жовтня, понад 100 кандидатів подали відповідні заяви. Основні критерії відбору: професійність, мотивація та потенціал. Ярослав Жукровський, начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області, особисто гарантує прозорість та відкритість добору на керівні посади. Про це сьогодні, 22 жовтня, розповів Ярослав Жукровський під час прес-конференції на тему: «Скільки коштують посади в органах юстиціі?».

23 вересня Ярослав Жукровський  підписав наказ про оголошення конкурсу на 57 керівних посад Львівській області.  4 посади  - це посади начальників районних управлінь,  інші – це  керівні посади в органах Державної  виконавчої служби (ДВС) та керівні посади в органах реєстраційних служб Львівської області.

«Враховуючи те, що потенційно велика кількість керівників органів, які входять в систему юстиції, можуть залишитися без роботи, розпочались різні форми спроб вплинути на рішення конкурсної комісії. Один із таких випадків стався у Бродах»,-  зазначив Ярослав Жукровський.

«Громадяни подзвонили одному із нардепів і повідомили, що начальник відділу ДВС дуже хоче залишитися на посаді і планує мені привезти гроші. Про яку суму йдеться я не знаю. Відтак, я зібрав усіх начальників відділів  ДВС та повідомив, що хабарництвом  я  не займаюсь», - наголосив посадовець.

За словами начальника  головного територіального управління юстиції у Львівській області, вони проводитимуть конкурси доти, доки не знайдуть людей, які розумітимуть базові  конституційні та законодавчі речі. Відтак, конкурс проходитиме у два етапи, перший розпочнеться вже наступного тижня.

«Перший етап складатиметься із 5 питань: знання Конституції України, Закону про запобігання корупції, Закону про державну службу та двох профільних. Другий етап відбудеться із 1 листопада. Це будуть співбесіди в он-лайн режимі, де представники ЗМІ чи громадські активісти зможуть спостерігати за перебігом конкурсу», - розповів Ярослав Жукровський.

До конкурсної комісії Львівщини  входить 6 людей, серед яких і сам Ярослав Жукровський.

Також начальник управління юстиції у Львівській області повідомив, що він підписав 4 накази на звільнення районних керівників ДВС.

«Ці керівники були звільнені на підставі їхньої бездіяльності та скарг від громадян. Однак ці особи теж мають право брати участь у конкурсі. До слова, жоден із звільнених не оскаржував мої дії у суді», - додав Ярослав Жукровський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ