Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На пост директора Департаменту архівного забезпечення СБУ призначено львів’янина Володимира В’ятровича

Указом Президента України Віктора Ющенка на пост директора новоствореного Департаменту архівного забезпечення СБУ призначено історика львів’янина Володимира В’ятровича - повідомляє прес-служба СБУ.
Таке кадрове призначення цивільної особи є послідовним кроком Президента України у напрямку реформування української спецслужби в інтересах національної безпеки та зміцнення української державності. Як говорять в прес-службі СБУ новостворений Департамент зосередиться на розсекреченні документів про злочини тоталітарного минулого, збереженні архівного масиву та забезпеченні доступу до нього громадян, що сприятиме утвердженню демократичного майбутнього Української держави, формуванню громадянського суспільства, вихованню нетерпимості до насильства. У найближчих планах Служби безпеки України відкриття в усіх областях при регіональних управліннях інформаційних центрів для вільного доступу громадян до розсекречених архівних документів радянських каральних органів, побачать світ науково-дослідницькі видання, триватимуть громадські історичні слухання, метою яких є поширення правдивої інформації про сторінки української історії.
Володимир В’ятрович – кандидат історичних наук, випускник Львівського національного університету імені Івана Франка, автор понад 50 наукових та науково-популярних праць з історії українського визвольного руху, зокрема, ОУН і УПА, Голова Вченої ради Центру досліджень визвольного руху, з січня 2008 року радник Голови СБ України з науково-дослідницької роботи, а з лютого до жовтня 2008 р.- начальник архівного відділу Українського інституту національної пам'яті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ