Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

На пропозиції хабара затримали одного з мерів Львівщини

На Львівщині затримали мера одного з міст за спробу підкупу працівника обласного управління захисту економіки. Пропонував 2 тисячі доларів США за закриття кримінального провадження, повідомили в Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції викрили факт розкрадання бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель. Однією з міських рад було придбано у комерційної структури сміттєзбиральну техніку за завищеною на 295 тисяч вартістю та такою, що не відповідала вимогам тендерної документації.

З метою закриття кримінального провадження та уникнення кримінальної відповідальності міський голова запропонував працівникам Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчим управління ГУНП у Львівській області було відкрито кримінальне провадження.

Сьогодні, 12 грудня, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури Львівської області затримали мера одного з міст під час спроби надання поліцейському хабара. Правоохоронці вилучили 2 тисячі доларів США.

Стаття 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, в межах якої проводилося затримання, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ