Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На проведення виборів в об’єднаних територіальних громадах бракує коштів

Сьогодні 80 об’єднаних територіальних громад чекають рішення ЦВК щодо оголошення перших виборів. Проте, фінансового ресурсу, необхідного для повноцінного проведення виборів, наразі може бути недостатньо. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на брифінгу 5 вересня. Повідомила прес-служба Мінрегіонбуду.

Він повідомив, що минулого тижня на урядовому комітеті розглядалось розпорядження, яким передбачено перерозподіл коштів держбюджету, передбачених ЦВК, якраз для проведення виборів в ОТГ. «Планується спрямувати кошти, що були закладені на вибори народних депутатів,  на субвенцію місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Також планується перерозподілити й інші видатки. Але мова йде про суму трохи меншу ніж 8 млн грн. Зрозуміло, що цього не вистачить для проведення виборів у всіх громадах», - наголосив Геннадій Зубко. 

 Він нагадав, що у 2016 році перші вибори проведено у 25 ОТГ проведено вибори. ОДА готується подання до ЦВК щодо оголошення виборів в 38 громадах . 42 об’єднаних громад в процесі прийняття остаточного рішення про об’єднання. 28 об’єднані громади очікують висновку ОДА щодо відповідності їх рішень Конституції та Законам України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ