Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Прикарпатті голова медкомісії вимагав 500 доларів хабара

1/2
За погодження офіційних документів для оформлення групи інвалідності завідуючий поліклінікою та одночасно голова наглядової комісії вимагав від громадянина 500 доларів хабара. Під час отримання частини грошових коштів його затримали оперативники Управління захисту економіки. Про це Гал-інфо повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Під час проведення заходів щодо виявлення фактів корупції з боку працівників державних установ оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Івано-Франківській області викрили посадовця медичного закладу.

Відтак, прокуратурою області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

27 квітня, працівники Управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури затримали завідувача медустанови під час отримання частини хабара. У службовому кабінеті вилучили 150 доларів США, отриманих від громадянина.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ