Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На приватній ділянці у Львові зупинили будівництво через «нічиї» гаражі

Прокуратура вивчає ситуацію, що склалась на вул. Мучній, 20. На цей час будь-які дії на земельній ділянці на вулиці Мучній,20 припинені, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У 2008 році ТзОВ «Дискурс» оформило право власності на частину земельної ділянки на вулиці Мучній, 20, а також отримало в оренду іншу частину земельної ділянки.

«Частина земельної ділянки є у приватній власності, частина - в оренді ТзОВ «Дискурс». Компанія мала у власності об’єкти нерухомості на зазначені ділянці, тому, по закону, їй надається першочергове право оренди земельної ділянки. Управлінням архітектури було погоджено проектування та будівництво семиповерхового будинку на цій ділянці. Цільове призначення земельних ділянок – будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Усі документи відповідають чинному законодавству», - повідомив директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Але як з’ясувалось, на земельній ділянці, де планується будівництво, самочинно збудовано металеві гаражі. Документів на ці споруди представити не змогли.

«Під час оформлення документів на землю ми намагались знайти власника металевих гаражів, але ці об’єкти були збудовані без документів та дозволів на їх встановлення. Ми звертались з запитом до Личаківської районної адміністрації та БТІ з метою встановити власника, виявилось, що право на встановлення цих гаражів не надавалось. Вони встановлені самовільно і без погоджуючи документів. Як виявилось пізніше, фактичними власниками металевих гаражів є мешканці будинку №20 на вул.Мучній. Фактичні власники мали змогу узаконити своє будівництво, а також оформити право власності на цю земельну ділянку. Для цього вони могли створити ОСББ і належним чином оформити документи. Цього зроблено не було», - повідомив адвокат ТзОВ «Дискурс» Тарас Радковський.

Компанія «Дискурс» має всі документи на початок будівництва. «Ми отримали дозвіл на виконання будівельних робіт а також на встановлення паркану будівельного майданчика. Ми просимо фактичних власників вивезти своє майно, в разі необхідності ми можемо надати сприяння – забезпечити машиною та працівниками. Фактичних власників гаражів про їх демонтаж ми попередили раніше – було оголошення в газеті «Високий замок», були розклеєні оголошення на деревах, паркані навколо цієї земельної ділянки. Адресно попередити власників ми не мали змоги, бо відсутні дані, кому саме належать ці гаражі», - додав Тарас Радковський.

Оскільки стосовно цієї земельної ділянки є зіткнення інтересів, Личаківська районна адміністрація звернулась в прокуратуру району з проханням розглянути ситуацію.

«Протягом тижня тут припинені будь-які дії, цього тижня ініціюється нарада в прокуратурі Личаківського району, де і буде вирішено це питання», - повідомив заступник голови Личаківської районної адміністрації Іван Коркішко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ