Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На ремонт даху фондів Олеського замку запланували 3,2 млн грн з потрібних 4 млн грн

На 2016 рік в частині ліквідації аварійного стану дахів в Олеському замку заплановано виділення коштів з обласного та державного бюджету. Про це сьогодні, 24 грудня, в коментарі Гал-інфо повідомив Юрій Візняк, голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради.

Так, за його словами, з коштів державного фонду регіонального розвитку заплановано виділити 1,7 млн грн. І ще 1,5 млн грн планують залучити з бюджету розвитку Львівської області.

Юрій Візняк додав, що коли розпочнуться роботи по ліквідації аварійності даху, тоді можливо будуть внесені зміни при перерозподілі коштів бюджету і виділено додаткові гроші.

Нагадаємо, що в коментарі Гал-інфо, в.о. директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Возницька-Разінкова зазначила, що ще торік була розроблена проектно-кошторисна документація щодо ремонту даху.

За її словами, на ремонт даху потрібно 4 млн грн.

Як повідомляло раніше Гал-інфо, у понеділок, 21 грудня, Музей-заповідник "Олеський замок", що у Буському районі на Львівщині, відсвяткував свій ювілей - 40 років з дня, коли один із найдавніших в Україні замків відновили та відкрили як відділ Львівської національної галереї мистецтв. До нового життя в якості музею його повернув Герой України, багатолітній директор галереї мистецтв Борис Возницький.

Довідка з Вікіпедії"1975 року був відкритий музей-заповідник «Олеський замок» і, як виявилося, необхідні були приміщення для зберігання великої кількості експонатів, врятованих Возницьким та музейниками з покинутих церков і монастирів. Піклуванням тодішнього директора Львівської картинної галереї Б. Г. Возницького, Львівська обласна рада прийняла рішення про будівництво нового гуртожитку для студентів профтехучилища, а приміщення монастирського комплексу віддали Олеському замку під фондосховище. 1979 року монастир капуцинів перейшов у властність Львівської картинної галереї та використовується, як фондосховище цієї установи культури".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ