Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Музей "Олеський замок" відсвяткує 40-річчя із дірявим фондосховищем

Львівська галерея мистецтв звернулася до Міністерства культури і до місцевої влади з проханням виділити кошти на ремонт даху фондосховища (костелу капуцинів), що в Олеську, де зберігаються фонди Галереї та Олеського замку. Як відомо, ситуація з покрівлею цієї будівлі тривалий час плачевна: дах потребує термінового ремонту. Про це сьогодні, 18 грудня, в коментарі Гал-інфо розповіла в.о. директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Возницька-Разінкова.
Фото - www.vtrsoft.lviv.ua.

«Річ у тому, що це не наше приміщення і те, що може робити Галерея, ми робимо. Ще торік була розроблена проектно-кошторисна документація щодо ремонту даху, і як тільки з`являться кошти, почнуться роботи», - сказала вона.

За її словами, на ремонт даху потрібно 4 млн грн.

«Дах потрібно перекрити спеціальною гонтою. Потрібно ремонтувати також склепіння, які тримають крокви», - розповіла Лариса Возницька-Разінкова.

Наразі коштів на ремонт не виділяли ні з державного бюджету, ні з місцевого.

Довідка з Вікіпедії"1975 року був відкритий музей-заповідник «Олеський замок» і, як виявилося, необхідні були приміщення для зберігання великої кількості експонатів, врятованих Возницьким та музейниками з покинутих церков і монастирів. Піклуванням тодішнього директора Львівської картинної галереї Б. Г. Возницького, Львівська обласна рада прийняла рішення про будівництво нового гуртожитку для студентів профтехучилища, а приміщення монастирського комплексу віддали Олеському замку під фондосховище. 1979 року монастир капуцинів перейшов у властність Львівської картинної галереї та використовується, як фондосховище цієї установи культури".

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у понеділок, 21 грудня, Музей-заповідник "Олеський замок", що у Буському районі на Львівщині, відсвяткує свій ювілей - 40 років з дня, коли один із найдавніших в Україні замків відновили та відкрили як відділ Львівської національної галереї мистецтв. До нового життя в якості музею його повернув Герой України, багатолітній директор галереї мистецтв Борис Возницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ