Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ремонти в школах і садках Львова торік виділили 140 млн грн

У 2016 році для галузі освіти на проведення ремонтних робіт у навчальних закладах з коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова передбачено 140,9 млн грн та на матеріально-технічне забезпечення 24,8 млн грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Одним з основних стратегічних напрямків розвитку міста є відновлення дошкільних навчальних закладів, оскільки проблема забезпечення дітей місцями в ДНЗ залишається для громади Львова гострою та актуальною. У 2016 році освоєно 38 млн грн на відновлення ДНЗ та груп ДНЗ, зокрема відкрито 33 групи короткотривалого перебування дітей та відновлено 36 груп загального розвитку», - зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Важливим напрямком освітньої галузі є відновлення спортивної інфраструктури та патріотичне виховання дітей. Зокрема у 2016 році проведено ремонт тирів на суму 781 тис. грн, ремонт спортивних майданчиків та стадіонів на суму 5,7 млн грн в т.ч. виготовлено 15 проектів на проведення капітального ремонту спортивних майданчиків та стадіонів у школах, та відремонтовано 3 спортивних майданчики у ЗНЗ. Дані проекти розробляються таким чином, щоби окрім проведення обовязкових занять в межах шкільної програми,  в позаурочний час на цих майданчиках могли займатись мешканці мікрорайону. Окрім цього проведено ремонт 9 спортивних залів у ЗНЗ на суму 6,4 млн грн, відновлено функціонування басейну у НВК «Школа-садок Провесінь», який не працював більше 25 років.

Проведено ряд робіт для енергозбереження: відремонтовано покрівлі у 20 навчальних закладах, проведено часткову заміну вікон у 30 навчальних закладах, проведено ремонт систем опалення та винос підвальних котелень у 11 навчальних закладах.

Значні сили у 2016 році були спрявовані на впорядкування та створення цифрової аналітичної бази проведення ремонтних робіт та використання коштів бюджету розвитку в цілому.

Так, у навчальних закладах функціонує 216 харчоблоків з яких 88 – відремонтовано (в т.ч. 5 – у 2016 році), в доброму стані – 32, а потребують ремонту - 96 харчоблоків з яких 8 заплановано відремонтувати у 2017 році. Краща ситуація із санвузлами у навчальних закладах: у 2016 році відремонтовано 174 санвузли у 53 навчальних закладах, залишилось відремонтувати 170 санвузлів, з яких 60 санвузлів будуть відремонтовані у 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ