Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Рівненщині 4-річний хлопчик потрапив у реанімацію через ботулізм

У селі Жадень Рівненської області чотирирічна дитина потрапила до лікарні через ботулотоксин. Зі слів мами, ймовірним продуктом, який міг стати джерелом хвороби була копчена риба, яку в родині вживали 26-27 листопада. Інформує прес-служба Держсанепідслужби України.

По медичну допомогу постраждалий звернувся лише на початку грудня із первинним діагнозом енцефаліт неуточненої етіології. Згодом, 9 грудня, дитині встановили діагноз ботулізм, важкий перебіг.

Тоді ж надійшло повідомлення про випадок ботулізму до Держсанепідслужби у Рівненській області. Дослідження у лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» підтвердили діагноз.

Хворому введено  протиботуліністичну сироватку, стан хлопчика покращується.

Обстежено маму хворого, ботулотоксинів у зразках її крові не виявлено. Проведено епідобстеження торгівельного кіоску у селі Лугове Дубровицького району, де за словами жінки купували рибу, а також склад оптової торгівлі в місті  Сарни із відбором проб на дослідження на ботулізм.

У 6 пробах досліджуваних рибопродуктів ботулотоксин не виявлений. 

У зв’язку з тим, що діагноз ботулізм був виставлений лише на 12 день від вживання, спеціалісти не мали можливості відібрати продукцію, яка, ймовірно, спричинила захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ