Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Рівненщині проти «бурштинових рекетирів» відкрили кримінальну справу

Проти «бурштинових рекетирів» на Рівненщині відкрили кримінальну справу за фактом замаху на вбивство та умисного пошкодження під час подій 9 травня у Сарненському районі Рівненської області. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України у Рівненській області.

Цього дня на території Сарненського державного лісового господарства між близько двома тисячами селян та півсотнею добре озброєних молодиків сталася сутичка зі стріляниною, у результаті якої троє селян з ножовими та вогнепальними пораненнями потрапили до лікарні, а 16 нападників були затримані.

Причиною сутички стала спроба нападників підпорядкувати собі процес незаконного видобутку бурштину.

Рекетири прибули 9 травня на вантажних машинах і джипах до села Олексіївка.  Місцеві мешканці покликали на допомогу жителів сусідніх сіл, чимало хто з них має зареєстровану мисливську зброю.  Зав’язалася бійка зі стріляниною, в результаті якої  були поранені троє селян,  спалені чотири та знищені десять автомобілів, на яких приїхали нападники.

Міліція за допомогою місцевих мешканців затримала 16 учасників бійки,  серед яких виявилося чимало спортсменів з Житомирської, Київської та Хмельницької областей.  У них вилучили 15 одиниць  автоматичної зброї, а також триколорні картки боксерського клубу і, як припускається, фальшиві листівки  «Правого сектору».

Раніше прибульці поселилися на місцевій базі відпочинку.  Очевидці зазначають, що в період конфлікту бачили на місці подій народного депутата Володимира Продивуса. Очевидці стверджують, що він вів переговори з правоохоронцями стосовно визволення  затриманих приїжджих. Однак мешканці району пікетували райвідділ міліції і прокуратуру, вимагаючи негайного покарання для нападників.  Наразі їх доставили до Рівненського СІЗО.

У суботу, 10 травня, прокуратура викликала Володимира Продивуса на допит  у зв’язку зі стріляниною в Сарненському районі.

Троє потерпілих перебувають у лікарні, їхнє життя – поза загрозою, повідомляють лікарі.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ