Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Рівненщині спалах кору

У c. Цепцевичі Сарненського району Рівненської області серед учнів загальноосвітньої школи з 23 по 28 жовтня 2013 року стався спалах кору, внаслідок якого постраждало 42 дитини.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України, станом на 4 листопада усі хворі з легкою формою перебігу захворювання перебувають на амбулаторному лікуванні.

Медична допомога хворим надається у повному обсязі.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Рівненській області створено групу оперативного реагування з метою розслідування причин виникнення випадків захворювання.

В ході епідрозслідування встановлено, що дев'ятеро осіб щеплено згідно з рекомендаціями Національного календаря щеплень, четверо – не щеплено та 29 осіб не отримали чергового щеплення.

У епіцентрі спалаху триває комплекс протиепідемічних заходів. Зазначене питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Як інформують в МОЗ, за дев’ять місяців 2013 року в Україні зареєстровано 2155 випадків захворювання на кір, показник захворюваності становить 4,74 на 100 тис. населення, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року – 12 тис. 102 випадки, показник 26,54 на 100 тис. населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ