Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Рівненщині вилучили бурштин на 10 млн грн

Правоохоронці Рівненщини викрили цехи з обробки «сонячного» каміння та вилучили більше тонни обробленого та необробленого бурштину різної фракції орієнтовною вартістю 10 млн грн, - Департамент захисту економіки Націполіції України.

На території Рівненської області правоохоронці на постійній основі проводять заходи з протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю, викриття та документування протиправної діяльності.

Упродовж року поліцейськими було задокументовано факти незаконно видобування бурштину на території північних регіонів області. Крім того, затримувались копачі та вилучалось обладнання для його видобування. У деяких випадках копачі чинили опір правоохоронцям.

Правоохоронці встановили, що дане «сонячне каміння» зберігалося на складах, а в подальшому оброблялося у підпільних цехах та експортувалося за межі країни.

5 грудня правоохоронці провели санкціоновані обшуки у складських приміщеннях та підпільних цехах. Процесуальні заходи проводилися на території м. Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

Оперативники управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління Головного Управління Національної поліції у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області вилучили понад тонну обробленого та необробленого бурштину різної фракції. Крім того, мотопомпи та пристосування для видобутку бурштину - шланги, шрейдери тощо.

За попередніми даними вартість вилученого дорогоцінного каміння становить понад 10 мільйонів гривень.

На одному з обшуків поліцейським надали сумнівні документи про начебто імпорт каміння з країн Азії. Проте, оброблене каміння навпаки експортувалося за кордон.

На даний час проведення процесуальних заходів продовжується, встановлюються особи, які організували незаконну діяльність та функціонування підпільних цехів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ