Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На російсько-українському кордоні почали діяти нові митні правила

Російська митниця запроваджує нові правила проходження товарів, які раніше створили довгі черги в Луганській області, на всьому кордоні з Україною - про це повідомляє прес-служба української Держприкордонслужби.

"З 12 листопада на всьому російсько-українському кордоні митними органами Росії почнеться реалізація заходів з забезпечення дотримання транзиту товарів, що ввозять на митну територію Митного союзу", - повідомили в службі.

"Раніше такі нововведення було впроваджено у пунктах пропуску на кордоні Росії з Україною в межах Луганської та Донецької областей", - нагадали прикордонники.

Згідно з новими правилами, для оформлення вантажів і транспортних засобів перевізникам у пунктах пропуску потрібно буде надати необхідні сертифікати для в'їзду на територію РФ.

Відповідні нововведення у кінці жовтня викликали затори близько 400 фур на кордоні України і Росії в Луганській області.

Російські митники як єдиний спосіб забезпечення дотримання митного транзиту приймають поручительство, заставу, банківську гарантію, заставу майна та попереднє декларування. Прийняті раніше "дорожні книги" більше не визнаються Росією.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ