Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ринку праці – весняне потепління

Станом на 01.04.2017 року на одне вільне місце праці на Львівщині в середньому претендували 4 особи (у 2016 р. – 9). Про це Гал-інфо повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Майже вдвічі збільшилася кількість вакансій: у базі даних нараховувалося 4,2 тис. пропозицій роботи, тоді як на початку минулорічного квітня було 2,4 тис. Посередницькі послуги питань працевлаштування отримували 17,7 тис. безробітних проти 22,3 тис. на відповідну дату торік.

– Згідно зі статистичними даними, якими оперує обласна служба зайнятості, у першому кварталі поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого, в області з 33,9 тис. до 27,3 тис. зменшилася чисельність безробітних, котрі шукали роботу за сприяння служби зайнятості, з 4,5 тис. до 5,9 тис. збільшилося число фірм і компаній, що заявили про потребу в кадрах, з 14,6 тис. до 21,7 тис. одиниць зросла кількість вільних робочих місць і вакантних посад, – повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, у січні-березні ц. р. служба зайнятості допомогла відновити трудову діяльність 15,5 тис. осіб (торік – 11,3 тис.), у тому числі 4,8 тис. безробітних. З числа працевлаштованих 42 жителі області започаткували власний бізнес, 328 – забезпечені новими робочими місцями завдяки дії механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Професійним навчанням охоплено 4,2 тис. безробітних, тимчасовою зайнятістю – 1,5 тис. осіб. Середня тривалість пошуку роботи становила 89 календарних днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ