Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Самбірщині відреставрована церква святого Михайла відсвяткувала 100-ліття

Сьогодні, 21 листопада, в селі П’яновичі Самбірського району в церкві Святого Михайла відбулось урочисте богослужіння, приурочене 100-літтю з часу першої Служби Божої в цьому храмі. Повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

У цей урочистий день храм постав перед прихожанами в новому вигляді. За кошти громади та меценатів вдалось від реставрувати фасад храму та купити новий головний світильник, провести відновлювальні роботи.

Святкову службу в храмі очолив керуючий Рівненською, Волинською та Таврійською єпархіями УАПЦ Митрополит Львівський Макарій. У своїй промові він привітав вірних із святом, та подякував усім, хто долучився до оновлення храму. Митрополит наголосив, що духовність в Україні не зникне. Допоки люди продовжуватимуть гуртуватись навколо добрих справ.

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич, який також долучився до відновлення храму, привітав усіх присутніх з закінченням робіт.

«Відбудова церкви, підготовка до ювілею, є добрим прикладом єдності громади. Я глибоко переконаний, що об’єднавшись , і словом і ділом, нам під силу навести порядок і в нашому селі, і в районі, і в цілій державі. Щиру зичу усім тим, хто тут сьогодні зібрався в цей урочистий момент, цього відчуття єдності, гуртування заради спільного добра, злагоди та миру», - відзначив депутат.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ