Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На середню зарплату українцеві годі винайняти навіть однокімнатну квартиру, - сайт оголошень

Винаймати квартиру в Україні коштує в середньому 3 020 гривень на місяць, плюс додатково оплачуються комунальні послуги. А от середня зарплата, без вирахування податків, складає лише 3 260 гривень. Таким чином, середньостатистичному українцеві не по кишені навіть оренда однокімнатної квартири. Такі дані наводять аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши вартість довгострокової оренди квартир по Україні .

За даними на початок листопада, в Україні здавалися понад 300 тисяч квартир. Близько половини з них знаходяться у трьох містах: Києві, Донецьку і Одесі. Середня ціна оренди однокімнатної квартири по країні склала 3 020 гривень. Але якщо не борати до уваги Київську область, то вартість місячної оренди складе вже 2 460 грн.

Традиційно найвищі ціни в столиці. Так, за ціною місячної оренди однокімнатної квартири в Києві можна три місяці знімати аналогічне житло в Кіровограді. Також дорога оренда в Одесі і Харкові. А найнижчі ціни в Кіровоградській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Наразі у базі сайту Slando зберігається понад 5,3 млн приватних оголошень від українських інтернет-користувачів. З них близько 1,5 млн пропозицій у розділі «Нерухомість».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ