Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На сесії Львівської міськради змусили заплакати 92-річного ветерана війни

Ветеран, інвалід Другої світової війни, 92-річний Іван Андрійович Ярмух вкотре прийшов на сесію Львівської міської ради, щоб нагадати про обіцянку міського голови Львова Андрія Садового - надати йому земельну ділянку у Львові. Однак найбільша фракція міської ради «Самопоміч» не підтримала відповідний проект ухвали і з подачі голови фракції Андрія Шевціва питання вкотре перенесли. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Ухвалою було передбачено затвердити громадянину Ярмуху Івану Андрійовичу проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати земельну ділянку площею 0,1000 га на вул. Розточчя (навпроти будинку № 144) у власність для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Це питання розглядали ще за попередньої каденції. Першу ухвалу про виділення земельної ділянки Андрій Садовий заветував, але депутати 72 голосами подолали вето.

Онука ветерана війни Олена розповіла, що вся ця історія триває вже 5 років, і все цей час її дідусь оббиває пороги мерії і чує самі тільки обіцянки.

За словами Олени, вона мала розмову з керівником фракції «Самопоміч» Андрієм Шевцівим.

«Він лише гарно схиляв голову і запитував, як  можна дідові надати вільну землю, коли завтра прийде бізнесмен і спитає, як це так? Андрію, подивись в очі моєму діду. Ти ще коли був у Садового «подай-принеси», то казав мені, що землю б дали, якби це від тебе залежало. Зараз це залежить від тебе і що?», - звернулась вона до Шевціва.

Ветеран Іван Ярмух також попросив виступити перед депутатами, але зміг сказали лише «депутати, проголосуйте за мене», а далі заплакав.

Своєю чергою керівник фракції «Самопоміч» Андрій Шевців заявив, що ветерану війни квартиру дати не можуть, бо у Львові 27 тис. осіб перебуває на квартирній черзі. Відповідно, він запропонував перенести розгляд питання, щоб повернутися до нього після одержання висновків комісії з житлових питань.

Голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак нагадав присутнім депутатам, що, незважаючи на тисячну квартирну чергу, ніщо не заважало виконкому міської ради роздати квартири прокурорам і суддям.

«Самопоміч» не підтримала виділення землі у Львові для ветеранів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС

«Ці 120 квартир правоохоронцям, прокурорам і суддям дали без проблем для того, щоб закривалися кримінальні справи щодо чиновників мерії. Я можу розказати про рідню Андрія Садового, яка отримала квартири поза чергою, про чиновників, які приїхали працювати з інших міст і теж швиденько отримали квартири», - сказав Лопачак.

Депутат Андрій Карбовник закликав усіх звернути увагу на те, як у міській раді шанують і поважають героїв, які віддали найкращі роки життя для оборони рідної землі. Він закликав звернути увагу на інші земельні питання в порядку денному, коли фракція «Самопомочі» проголосувала за виділення земельних ділянок фізичним особам, які не мають особливих заслуг перед державою, але для ветерана війни землі виділити не хочуть.

Депутат від УГК Ігор Дякович сказав: «Зараз мені дуже соромно за таке голосування».

Він запропонував організувати особисту зустріч ветерана з міським головою, який має доповісти про стан справ.

Відео з youtube Олесь Зварич.

Онука ветерана війни Олена сказала: "Шевців знає чому він питання переносить... Просто дідусь вже старенький..."

Згодом депутати хотіли повернутися до розгляду цього питання, але знову забракло голосів.

Відео з youtube Олесь Зварич.

Після сесії онука ветерана Олена підійшла до керівника фракції «Самопомочі» Андрія Шевціва і хотіла віддати йому медаль її діда, яку йому дала держава з нагоди Дня Перемоги, але він ухилився від спілкування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ