Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На шахтах «Великомостівська» та «Відродження», що на Львівщині, сторонні користувачі розбирають породу

Під час здійснення державного інспекційного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при видобутку корисних копалин працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області встановлено, що на териконах шахт «Великомостівська» та «Відродження» (Сокальський район) здійснюється розбирання і відвантаження породи сторонніми користувачами. Проектна документація на формування породних відвалів цих шахт передбачає лише накопичення породи. Використання таких порід для потреб будівництва може спричинити забруднення довкілля шляхом вилуговування породи і забруднення ґрунтових та підземних вод.

В результаті несанкціонованих гірничих робіт на породному відвалі шахти «Відродження» над майданчиком забору породи зафіксовано ділянку горіння з температурою 131°С.

Внаслідок самонагріву породних відвалів згаданих двох шахт підтериконні води містять понаднормові концентрації сухого залишку, сульфатів, марганцю. Нейтралізація цих вод не проводиться, хоча довкола розташовані дачні ділянки і такі процеси можуть призвести до забруднення ґрунтових вод, води в криницях.

За порушення природоохоронного законодавства згідно зі ст. 57 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто посадових осіб шахт «Великомостівська» та «Відродження».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ