Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На «Шегинях» зупинили авто з 10 тис. пачками сигарет

Сьогодні, 29 липня, вранці у пункт пропуску «Шегині» на виїзд з України прибув легковий мікроавтобус під керування громадянина України з двома пасажирами. Для перетину кордону водій обрав смугу руху «зелений коридор», повідомили у прес-службі ГУ ДФСУ у Львівській області.

Під час митного контролю вказаного транспортного засобу було помічено порушення конструктивної будови даної моделі автомобіля, тому було прийнято рішення про поглиблений огляд транспортного засобу .

Під час митного огляду транспортного засобу спільна оглядова група митників та прикордонників виявила сигарети білоруського та українського виробництва з ознаками приховування, із використанням спеціально виготовлених сховищ. Загалом було обладнано кілька тайників, в яких містилось 10 350 пачок. Сигарети українського виробництва були без акцизних марок. У своїх поясненнях пасажири автомобіля вказали, що не мають жодного стосунку  до виявлених сигарет.

Таким чином, водій вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

За цим фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил. Вартість автомобіля та сигарет буде встановлено під час провадження у даній справі.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ