Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

На сході Польщі вкотре знищили українське поховання

На сході Польщі вчинили черговий акт вандалізму проти українського місця пам’яті. 9 жовтня голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима повідомив у Фейсбуці, що українська меншина виявила зруйнований пам’ятник українцям, у тому числі воякам Української Повстанської Армії, котрі спочивають на цвинтарі села Верхрата Любачівського повіту Підкарпатського воєводства.

Як повідомило Польське радіо, з 2015 року це черговий акт наруги та знищення українського місця пам’яті «невідомими» після подібних актів вандалізму у селах: Грушовичі, Радруж, Молодич, Вербиця, Монастир, Пикуличі, Ліски.

Відео знищення українського пам’ятника цього разу знову розмістив на своїй сторінці у сервісі YouTube член право-радикальної націоналістичної організації «Табір великої Польщі» Давід Гудзєц, який відомий своєю проросійською позицією та активною підтримкою проросійських сепаратистів в Донбасі. Сам він неодноразово писав, що члени організації причетні до знищення пам'ятників УПА на сході Польщі. Гудзєц модерує польською мовою сторінку проросійських бойовиків novorossia.today.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ