Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На сході України в полон потрапив військовослужбовець із РФ

У Луганській області в полон потрапив російський військовослужбовець Віктор Агєєв, призовник з Алтайського краю, що служив за контрактом, - ВВС Україна.

Про це повідомили в міноборони України і в командуванні 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Мама Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили Російській службі Бі-бі-сі, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

Розвідник Віктор Агєєв, 1995 року народження, потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області в результаті збройної сутички бійців 93-й окремої механізованої бригади та розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР).

В особистому листуванні з одним з колишніх товаришів по службі, з якої ознайомилася Російська служба Бі-бі-сі, Віктор Агєєв на запитання, чи не в Україні він перебуває, відповів: "Так, на Україні". А на уточнююче запитання одного, що він там робить, написав: "Контрактник. Платять достатньо".

Російська служба Бі-бі-сі зв'язалася з мамою Віктора Агєєва Світланою, яка впізнала в документах, що опинилися в розпорядженні збройних сил України, документи свого сина.

"Я хвилююся, тому що він дуже давно не виходив зі мною на зв'язок, - розповіла Світлана Агєєва. - Останній раз він дзвонив мені 30 травня".

За її словами, 18 березня 2017 року її син підписав контракт, новим місцем сина став Батайськ Ростовської області, де розквартирована 22-а окрема гвардійська бригада спеціального призначення ГРУ Генштабу Росії.

Світлана Агєєва сказала, що ніхто з командування з сім'єю полоненого військовослужбовця поки не зв'язувався.

"А сама я ніде номер частини не записала, тому навіть не знаю, куди дзвонити, - пояснила вона. - Ми спробували вийти в групу в" ВКонтакте "для родичів тих, хто служить в Батайську, але поки нічого не дізналися. Сам він дзвонив нам звідти всього один-два рази".

На уточнююче запитання, чи говорив син про те, що йому доведеться виконувати бойові завдання на території України, Світлана Агєєва відповіла: "Він завуальовано [говорив]. Але я сама себе накручувала. Здалося, що раз поруч з кордоном - думки були погані. А він говорив: вчимося-вчимося, працюємо-працюємо".

За даними співрозмовників Російської служби Бі-бі-сі в міністерстві оборони України, зараз полонений військовослужбовець переданий Службі безпеки України.

У міністерстві оборони Росії Бі-бі-сі у вівторок не прокоментували новину про те, що контрактник Віктор Агєєв потрапив у полон на території України.

Влада Росії неодноразово заявляла, що російські військовослужбовці не беруть участь у бойових діях на сході України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ