Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

На скандальне будівництво біля "Шевченківського гаю" виділили 200 тис. грн

Сьогодні, 18 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали виділення 200 тис. грн на будівництво автостоянки поблизу майбутнього скандального візит-центру біля Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові ("Шевченківський гай"), передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

"За" внесення змін до переліку об'єктів, видатки на які  у 2017 році будуть проводити за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова проголосувало 34 депутати. 

Спершу керівник департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич пропонувала виділити 400 тис. грн на будівництво автостоянки.

Як зазначив керівник фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук, ці гроші краще виділити на реставрацію пам'яток, які перебувають у жалюгідному стані руйнації.

Кулинич відповіла: "Музей має достатню кількість коштів на реставрацію експонатів".

В результаті була оголошена перерва, і депутати за пропозицією міського голови Львова Андрія Садового виділили 200 тис. грн на збереження пам'яток музею і ще 200 тис. грн для облаштування стоянки біля майбутнього візит-центру, який вже встиг стати скандальним.

Веремчук заявив, що фракція не голосуватиме принципово, поки не виділятимуть кошти на реставрацію пам'яток, а не на нове будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ