Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На соціальні допомоги матерям з початку цього року перераховано 58,2 млн. грн

Українським законодавством  передбачено п’ять видів соціальної допомоги матерям з дітьми: допомога при вагітності та пологах (5 439 отримувачів), одноразова допомога при народженні дитини (30164 отримувачі) — їм оплачується по 8,5 тисяч грн, по догляду за дитиною до трьох років (34 885  осіб), допомога на дітей , які перебувають під опікою та піклуванням, (897 осіб) та допомога одиноким матерям  (13 650 осіб). Про це «Гал-info» повідомила заступник начальника головного управління праці та соціального захисту Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець. За її словами, з початку року на  всі вище перераховані категорії з державного бюджету виділено і виплачено 58 млн183 тисячі грн.

Окрема категорія отримувачів соціальної допомоги  —  малозабезпечені сім’ї, (дохід не перевищує встановлений рівень забезпечення прожиткового мінімуму) отримала  45,6 млн. грн. Загалом на Львівщині є  31 948 сімей таких сімей.
Головне управління праці та соціального захисту  координує роботу районних управлінь праці та управлінь праці у міськвиконкомах міст обласного підпорядкування, здійснює координуючу,  організаційну та контролюючу функції.
До компетенції управління відноситься контроль за гарантіями оплати праці, належних умов праці, моніторинг зайнятості населення, ринку праці, легалізації робочих місць, співробітництво між облдержадміністрацією і працедавцями і об’єднанням профспілок,  призначення і виплата всіх видів соціальної допомоги, призначення субсидій, як виду соціальної допомоги, робота з пільговими категоріями жителів Львівщини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ