Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На сцені Львівської філармонії виступить 11-річний композитор

3 лютого (Львівська філармонія) та 9 лютого (Будинок органної та камерної музики) львів’яни матимуть нагоду насолодитися творчістю молодих талантів на гала-концерті солістів – переможців та дипломантів міжнародних музичних фестивалів «Золота троянда» імені Ісидора Вимера під назвою – «Зірочки та зірки».

Як повідомили сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції гала-концерт об’єднує молоді таланти і виконавців світового рівня.

За словами засновника фестивалю «Золота троянда», голови Благодійного фонду імені Ісидора Вимера «Все найкраще дітям» – Олени Вимер, це буде гала-концерт учасників-переможців всіх попередніх дев’яти фестивалів.

«В основному гратимуть учні старшокласники Львівської середньої музичної школи імені Соломії Крушельницької, а також студенти іншихнавчальних закладів не тільки Львова, а й інших міст області. У гала-концерті візьме участь наймолодший композитор –Олександр Герасім. Окрім молодих талантів, візьмуть участь знані музиканти. Це куратор фестивалю – скрипаль-віртуоз та композитор Нінуам Вимер та баяніст-композитор, куратор фестивалю– Ярослав Олексів, а також Ансамбль єврейської пісні «Вернічкес» (керівник О. Сомиш) та квартет «Dzyga Imagine» (керівник В. Половина). Вірш «О, музика » прочитає автор, поет-психолог, філософ Едуард Єленевський», - розповіла Олена Вимер.

Такий концерт, за її словами, пройде у Львові вперше.

«Най головні, щоб юні дарування отримали задоволення від виступу», - зазначила Олена Вимер.

Наймолодший композитор, піаніст, учень Львівської середньої музичної школи імені Соломії Крушельницької Олександр Герасим на свої одинадцять років дуже розсудливий хлопець. Він вважає, що фестиваль дає змогу розкрити свій талант тим, хто не має змоги самостійно цього зробити.

У свої 11 років Олександр пише музичні твори. На запитання як вони приходять до нього відповідає: «Вони просто є у моїй голові. Я подумки занотовую їх. Дивлюся на свою бабусю, вона є моїм орієнтиром. Якщо їй сумно, то я пишу сумну музику, а якщо вона весела, то я пишу веселу музику. На фестиваль я написав «Марш» для бабусі».

З п’яти років хлопчик займається музикою і, як сказав сам Сашко, вже тоді йому стало цікаво, як це писати музичні твори.

Вчителька Сашка дуже пишається ним і каже, що у нього великий талан і він обов’язково стане справжньою зіркою.

Додамо, що у листопаді 2013 відбудеться X ювілейний фестиваль «Золота троянда» імені Ісидора Вимера. Організатори обіцяють, що він буде ще більш яскравішим, ніж у попередні роки і надасть змогу відзначити ще більше талановитих дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ