Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На суд у справі "Топаза" не прийшов адвокат

Засідання Київського райсуду Харкова по справі антимайдановца Гната Кромського, більш відомого за позивним "Топаз", не відбулося: його захисник Олександр Шадрін перебуває у відрядженні у Києві. Про це Шадрін розповів кореспонденту Укрінформу по телефону.

"Слухання справи Кромського не відбулося. Я перебуваю в Києві у Верховному суді в іншій справі", - зазначив Шадрін.

За його словами, засідання суду перенесене на завтра, 28 жовтня: "Я буду на засіданні".

Крім того, додав Шадрін, суддя Київського райсуду Сергій Діденко, який більше двох років тому прийняв справу "Топаза", подав у відставку. "Якщо Верховна Рада це затвердить, справа перейде до чергового судді і буде розглянута заново, що затягне процес", - зазначив адвокат.

За його словами, "більше двох років розгляду справи в суді - не рекорд, були справи, які слухали і по 5, і 7 років".

"Кромськой може вийти за вироком суду, коли у строк, за "Законом Савченко", зарахується перебування в СІЗО - день за два. Головне, щоб він дожив до цього: скаржиться на погане харчування і умови тримання",- пояснив Шадрін.

Як повідомлялось раніше, "Топаз" затриманий 28 березня 2014 року в рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його обвинувачують за статтею "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" - з санкцією до 15 років в'язниці.

Гнат Кромськой в лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ