Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині шахрайки видурили тисячі доларів за візи в США та Канаду

Слідчі Тернопільського відділу поліції оголосили підозру двом мешканкам обласного центру за безпідставні обіцянки вирішити питання з еміграційними візами до США та Канади, шахрайки заволоділи грошовими коштами довірливих клієнтів, - відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Схема, за якою працювали аферистки,– посередництво у візових питаннях. Зловмисниці обіцяли клієнтам навіть виїзд по так званих «зелених картах» (Green Card, United States Permanent Resident Card), хоча добре відали, що виконати такі обіцянки нереально.

"Майже рік тривали слідчо-оперативні заходи. Ми ретельно опрацьовували та збирали речові докази. На даний час обом зловмисницям оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігуранткам обрано в якості запобіжного заходу домашній арешт в нічний час та накладено арешт на майно однієї з підозрюваних", - розповів слідчий Тернопільського відділу поліції Мирон Шеремета. 

Свої послуги зловмисниці оцінювали у американській валюті, залежно від фінансових спроможностей клієнта. Найменша сума, яку видурили у потерпілої, - тисяча доларів, ще одна клієнтка заплатила п’ять тисяч, бо прагнула виїхати в Штати до матері. А за омріяну Канаду житель Тернопільщини віддав золотий ланцюжок вагою 50 грамів та три тисячі доларів.

"На даний час ми встановили п’ятьох осіб, які потерпіли від злочинних дій підозрюваних. Чотирьом з них лиходійки обіцяли безперешкодний виїзд до Сполучених штатів Америки, а одному до Канади", - додали у поліції.

Жодних дій, аби посприяти у відкритті віз, зловмисниці не робили. Цілі стоси документів, зібрані на їх вимогу клієнтами, просто лежали в них вдома, - все це вилучили поліцейські під час санкціонованого обшуку. Щоправда, потерпілих зловмисниці переконували, що всі папери у посольствах і скоро буде результат. 

Більше року аферистки дурили людей, поки останні не зрозуміли в яку пастку потрапили. Тож жертви шахрайства звернулися із заявами до поліції. На даний час триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ