Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Тернопільщині утворили першу об’єднану територіальну громаду

15 липня створено першу в Україні об’єднану територіальну громаду - Скалатську - з адміністративним центром громади в місті Скалат Підволочиського району Тернопільської області. Про це повідомив директор Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук під час скайп-наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Степан Барна з головами РДА. Повідомив офіційний сайт Тернопільської ОДА.

«До об'єднаної територіальної громади на засадах добровільності увійшло 10 місцевих громад. Зокрема, Скалатська, Городницька, Зарубинецька, Колодіївська, Кривенська, Магдаліївська, Остапівська, Новосілківська, Подільська і Староскалатська, - зазначив Віктор Литвинчук. - Тернопільською обласною державною адміністрацією проведено аналіз рішень сільських рад. Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено висновок про відповідність Конституції та законам України проекту рішення щодо добровільного об'єднання названих територіальних громад в об’єднану. Чисельність Скалатської об’єднаної територіальної громади складатиме 14 400 осіб».

Він зазначив, що, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», голова громади-ініціатора Наталія Станьковська вже звернулася до Тернопільської обласної ради з поданням про утворення об'єднаної територіальної громади і призначення 25 жовтня виборів на новій територіальній основі. Сесійне засідання планується на 21.07.2015.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна констатував, що наразі процедуру об’єднання в територіальні громади завершили ще вісім об’єднаних громад. Матеріали подані в Тернопільську обласну раду для прийняття рішення про утворення та призначення виборів.

«Звертаюся до голів РДА відповідально підійти до виконання поставлених завдань щодо об`єднання громад і прискорити роботу», - наголосив Степан Барна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ