Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На центральній галявині парку ім. Івана Павла ІІ у Львові з’явиться ранній символ християнства – риба

Парк ім. Папи Римського Івана Павла ІІ біля Собору Різдва Пресвятої Богородиці у Львові має стати «місцем тиші, гарного молитовного роздуму посеред нового сучасного району з бурхливим рухом», – заявив сьогодні, 26 листопада, настоятель храму отець Орест Фредина.

«Тому просимо у Бога ласки, щоб кожен, хто тут трудиться, хто сюди буде приходити, саме цією ласкою сповнявся, мав творчі ідеї, мав чисте серце, набирався тут сили і кожен до своєї праці Богові на славу трудився», – додав о. Орест Фредина.

Будівництво парку, площа якого становитиме 1,38 га, планують завершити у вересні наступного року. Як повідомив заступник начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта, цьогоріч з бюджету розвитку міста на початкові будівельні роботи було виділено 1 млн грн. За ці кошти вдалося зробити освітлення, вертикальне планування території, водопровід для поливання, інженерні мережі, частково доріжки. На продовження робіт з облагородження парку потрібно ще 2,8 млн грн.

І. Фалюта розповів, що за проектом у парку передбачено посадити більше як тисячу дерев. Серед них буде чимало екзотичних, наприклад, райська яблунька. Також буде висаджено велику кількість кущів. Зокрема, навпроти центрального входу вічнозеленими кущами буде викладено рибу – один з ранніх символів християнства.

Доглядатиме за парком парафіяльна громада.

Довідка.

У вересні 2007 р. парк ім. Папи Римського біля Собору Різдва Пресвятої Богородиці у Львові був урочисто відкритий і висаджено перші садженці.

2001 року на місці майбутнього парку Папа Римський Іван Павло ІІ зустрічався з українською молоддю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ