Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Центрвиборчком подали до суду

Лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук подав до Окружного адміністративного суду Києва позов про визнання протиправною бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо оголошення парламентських виборів у березні 2011 року.

Як повідомили в партії, Катеринчук у своїй позовній заяві просить суд зобов'язати ЦВК оголосити про початок виборчої кампанії з виборів Ради.

Катеринчук переконаний, що Центрвиборчком, не оголосивши про початок виборчої кампанії 21 листопада 2010, здійснив протиправну бездіяльність.

"Відповідно до розпорядження частин 2 статті 16 Закону України Про вибори народних депутатів України, виборчий процес чергових виборів депутатів починається за сто двадцять днів до дня виборів. Ця ж норма також передбачає, що Центральна виборча комісія оголошує про початок виборчого процесу не пізніше, ніж за сто двадцять п'ять днів до дня виборів", - зазначає депутат.

Катеринчук вважає, що останнім днем оголошення про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів України 27 березня 2011 року було 21 листопада 2010. "Однак, на момент звернення Миколи Катеринчука з цією позовною заявою до адміністративного суду Центральна виборча комісія, всупереч вимогам Конституції та Закону Про вибори народних депутатів України, не оголосила про початок виборчого процесу", - йдеться в заяві.

Народний депутат просить суд визнати протиправною бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо ухилення від оголошення про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів 27 березня 2011 року і змусити ЦВК оголосити про початок виборчого процесу.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія 22 листопада не змогла прийняти постанову про встановлення дати парламентських виборів 27 березня 2011 року та про початок виборчої кампанії з 27 листопада 2010 року. З 11 членів ЦВК за прийняття такої постанови проголосували четверо, а семеро утрималися.

Відповідний проект постанови на розгляд засідання ЦВК вніс заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ